TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ROMAN DİLİ VE KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ, “ÜLKEMİZDE ROMAN KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI” FARKINDALIK EĞİTİMİNE KATILDI

Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gökhan Ilgaz, Arş. Gör. Muhammed Tağ ve Öğretim Görevlisi Tülay Tekin Yılmaz, Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü koordinasyonunda çevrim içi olarak gerçekleştirilen “Ülkemizde Roman Kültürü Araştırmaları” farkındalık eğitimine katıldı.

Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü koordinasyonunda, Romanların yoğun olarak yaşadığı yerlerden biri olan Balıkesir’de yürütülecek Roman çalışmalarına katkı sağlamak, yön vermek ve ortak paydada buluşmak adına Türkiye’de yaşayan Roman vatandaşlara yönelik yapılan araştırmalar ve saha tecrübelerinin paylaşıldığı farkındalık eğitimi çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Programda Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gökhan Ilgaz, Arş. Gör. Muhammed Tağ ve Öğretim Görevlisi Tülay Tekin Yılmaz ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Roman Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Erdem Dirimeşe ve bağımsız araştırmacı Sosyolog Neşe Kaymak konuşmacı olarak yer aldı.

Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gökhan Ilgaz konuşmasında, Romanların özellikle eğitim ve barınma sorunları konusuna dikkat çekti.

Arş. Gör. Tarihçi Muhammed Tağ, Romanların tarihi, göç yolları, Balkanlar ve Avrupa’ya girişleri, Osmanlı Devleti’nde Romanların durumu gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Öğretim Görevlisi Sosyolog Tülay Tekin Yılmaz ise saha tecrübelerinden hareketle Roman grupları ile yapılacak görüşmelerde dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde durarak, Romanların ortak sorunlarından ve dezavantajlı gruplarda eğitimin öneminden bahsetti.

Dr. Öğr. Üyesi Erdem Dirimeşe konuşmasında, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Roman Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Romanlara yönelik yaptıkları çalışmaları ve bu çalışmalar sırasında elde ettikleri gözlem ve tecrübeleri paylaşırken, Sosyolog Neşe Kaymak ise saha tecrübelerinden bahsederek saha uygulamalarında göz önünde bulundurulması gereken noktalara dikkat çekti.

This content was issued on 22.11.2021 and has been viewed for 491 times.