’Geleceğini Tasarlayan Gençler Projesi’ kapsamında ’işverenlerle buluşma’ proje toplantısı gerçekleştirildi

Enstitümüz ortaklığında yürütülen ’GeleceÄŸini Tasarlayan Gençler Projesi’ kapsamında ’iÅŸverenlerle buluÅŸma’ proje toplantısı gerçekleÅŸtirildi.  Bilgisayar Destekli Reklam ve Grafik Tasarımı eÄŸitimi alan 90 dezavantajlı genç sertifika alarak iÅŸ hayatı yolunda ilk adımlarını attı. Avrupa BirliÄŸi destekli projenin son faaliyeti olan iÅŸverenlerle buluÅŸma toplantısı Duvan Otel’de düzenlendi. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Ä°l Müdürü Bilgin ÖzbaÅŸ, T.Ü. Roman Dili ve Kültürü AraÅŸtırmaları Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özcan Aygün, çeÅŸitli sivil toplum kuruluÅŸ temsilcileriyle proje kapsamında eÄŸitim alan gençler katıldı.

Toplantıda Proje Koordinatörü ArÅŸ. Gör. Muhammed TAÄž öncelikli olarak projenin tanıtımını yaparak katılımcılara proje hakkında bilgiler sundu. Ayrıca Edirne'de yaÅŸayan dezavantajlı gençlerin toplumsal entegrasyonlarını saÄŸlamak ve istihdama kazandırılmaları yoluyla ekonomik statülerini geliÅŸtirmenin amaçlandığını belirtti.

T.Ü. Roman Dili ve Kültürü AraÅŸtırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özcan AYGÜN ise gençlerin proje kapsamında bir an önce iÅŸ hayatına katılımlarının en iyisi olacağını düÅŸündüÄŸünü belirtti. Çok sayıda iÅŸverenin toplantıya katılmamasına dikkat çeken Aygün; “Bugün burada sertifika alan arkadaÅŸlardan inÅŸallah yarın istihdamını da tasarlamış olarak aramızda görmek isteriz. Ama ÅŸunu hemen belirtmek istiyorum. Ä°ÅŸverenlerimizden fazla sayıda insan göremedim burada. Ola ki bugün iÅŸleri, toplantıları olmuÅŸ olabilir. Sıkı bir iÅŸbirliÄŸi içerisinde hemen irtibata geçelim ki bu gençlerimizin iÅŸ hayatına ve istihdama kazandırılmasını bir an önce gerçekleÅŸtirelim” ifadelerini kullandı.

Program hatıra fotoÄŸrafı ve proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan öÄŸrencilere sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

Attached Images
This content was issued on 10.10.2017 and has been viewed for 36 times.